Svar på tal.


Vi har fått en del påhopp och klagomål på oss ang. att vi inte ska/vill vaccinera oss mot svininfluensan.
För det första tycker vi att det är oartigt och respektlöst att ifrågasätta någonting så personligt, alla gör som de vill. Och tro oss, ingen kan tvingas oss att spruta in främmande ämnen i kroppen på oss sålänge det inte är 110 % testat och bevisat att det inte kan ge bieffekter.
Är vi egoistiska för att vi tänker på våra framtida barn som vi ska bära i våra kroppar, att de kan bli skadade/missbildade redan vid födseln eller kanske få andra sjukdomar? Det har hänt förut, men det har tystats ner så oerhört mycket. Neurosedyn-fallen på 50-60 talet kanske vissa känner till? Då ett receptfritt och helt ofarligt läkemedel (trodde man...) gjorde att många av de kvinnor som åt detta fick fosterskador på sina barn. Och det är 100 % bevisat att det var just läkemedlet som gjorde det.

Och det säger sig väl självt att när vaccinet innehåller bl.a ämnena kvicksilver och formaldehyd, så ska man vara försiktig. Vi sökte på formaldehyd på wikipedia och fick fram denna information:

"Formaldehyd verkar starkt irriterande på ögon och luftvägar. Inandning kan ge hosta, heshet, huvudvärk, yrsel, tryck över bröstet samt i svårare fall kramp i struphuvudet och lungskador. Inandning under lång tid kan ge luftvägsirritation, nästäppa och andningsbesvär av astmatyp. Formaldehyd är sensibiliserande. Formaldehyd är allergi- och cancerframkallande enligt kemikalieinspektionen.
Stänk i ögonen och på huden av formalin verkar starkt irriterande och kan ge svåra skador framför allt på ögonen. Det är mycket brandfarligt; och kan reagera häftigt med andra ämnen."

Hmm, ja det låter inte så hälsosamt va?

Här är ett utdrag från en hemsida som vi tyckte lät bra:
"Varför vaccinera hela befolkningen om det bara är en bråkdel som kan antas få komplikationer av svininfluensan? Att hela Sverige skulle bli smittade och döda massa människor är inte troligt eftersom svininfluensan inte är allvarligare än varje års vinterinfluensa.
Med tanke på att vaccinet hastats fram och inte har genomgått den vanliga säkerhetstesten kan man inte garantera att det är ofarligt. Tvärtom kan man förvänta sig att en hel del människor blir sjuka av vaccinet. Och till skillnad från svininfluensan som du tillfrisknar från efter c:a 5 dagar så kommer vaccinet att ge upphov till permanenta skador och död hos ett antal personer. Detta pga att vaccinet innehåller aktiva virus, kvicksliver (thimerosal) som konserveringsmedel, formaldehyd (cancerframkallande) och andra kroppsfrämmande tillsatser."


KÄLLA: http://www.vitamera.se/artikel-ska-man-vaccinera-sig-mot-svininfluensan-p70.html

Nej vi är hellre på den "säkra" sidan och riskerar inte några framtida men för varken oss själva, våra framtida barn eller samhället över huvudtaget. Tänk till en extragång innan ni vaccinerar er, men framför allt måste ni lära er att visa respekt för dem som har en annan åsikt/uppfattning än du. Vi respekterar alla som vill vaccinera sig, men när folk börjar kalla oss för egoistiska. Där går gränsen, vi är inte ett dugg egoistiska för hur många av er tar den vanliga influensa vaccinet varje år? Nej inte så många va, då är ni isåfall minst lika egoistiska!?
Ni måste också förstå att media har förstorat upp hela svininfluensa grejen enormt. Fler dör varje år i VANLIG influensa än i svininfluensan.
Ja, det vi ville ha sagt med detta inlägg att det finns alltid 2 sidor av allting. Vi valde den ena, medans andra kanske väljer den andra så i det fallet handlar det om hyfs och empati att respektera varandra.

Vill ni läsa ett annat bra inlägg om detta, kolla länken: http://www.skp.se/blogg/2009/11/03/manga-vagar-inte-vaccinera-sig/Kommentarer
Postat av: Anonym

man kan ju tänka på de som inte får/kan vaccinera sig om man har någon sjukdom av något slag eller så!jag gjorde det i dag :D

2009-11-18 @ 20:02:16
Postat av: carrouu

bra skriver, tycker exakt likadant! :)

2009-11-18 @ 20:18:21
Postat av: Anonym

ska inte heller vaccinera mig! typ hela familjen är arg på mig för att jag inte gör det

2009-11-18 @ 20:24:49
Postat av: Paula

det ni har skrvit om formaldehyd gäller då man kommer i kontakt med ren formaldehyd (tex andas in det eller dylikt) vaccinet innehåller endast en väldigt liten del utblandad formaldehyd. puss<3

2009-11-18 @ 20:46:49
Postat av: matilda

tycker exakt likadant! vill inte att mina barn ska bli skadade eller missbildade för en liten spruta som inte är testad liksom

2009-11-18 @ 21:07:52
URL: http://matildaeklund.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Aldrig tänkt på någonting som kallas medmänsklighet? Tänk er småbarn som inte kan vaccinera sig eller inte har hunnit fått vaccinet eller hunnit byggt upp det där skyddet? Tänk er då om de blir smittade? Men ja, tydligen så måste man vara egoist i dagens samhälle."SMI beräknar att mellan 150 000 och 390 000 personer har haft den nya influensan i Sverige sedan vecka 38."

http://smi.se/presstjanst/pressmeddelanden-och-pressinbjudningar/2009/influensafallen-fortsatter-att-oka-kraftigt/"De viktigaste skälen till att vaccinera sig är att skydda sig själv – och att skydda andra. Ju fler som vaccinerar sig, desto mindre blir smittspridningen. Unga personer i åldern 18-24 år är minst intresserade av att vaccinera sig mot den nya influensan, populärt kallad svininfluensan. Samtidigt är många av dem som insjuknar yngre personer."

http://smi.se/nyhetsarkiv/2009/nu-sager-vi-nej-till-svininfluensan/"Eftersom det pågår vaccination samtidigt som smittspridning i samhället finns det alltid en risk att man har smittats någon/några dagar innan/efter vaccination. Tyvärr har man då inte hunnit utveckla ett antikroppsskydd mot influensan."

http://smi.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/influensarapporter/sasongen-20092010/influensarapport-vecka-45-2009/

2009-11-18 @ 21:36:06
Postat av: hanna

Är det ändå inte mer eller mindre egoistiskt att avstå från vaccinet och därmed riskera att de som faktiskt inte kan ta vaccinet blir smittade av influensan. För även om inte just ni blir sjuka kan ni fortfarande bära på smittan och då smitta andra. Spädbarn under sexmånader får inte ta vaccinet, men de är väldigt mottagliga för influensan och väldigt sköra då de inte hunnit utveckla ett lika starkt immunförsvar som vuxna. Det är just därför svininfluensan anses vara "farligare" än vanlig influensa, den tär hårt på de svaga; spädbarn, äldre och personer med sjukdomar/allergier osv. Jag tänker ta vaccinet för min sons och alla mina vänners barns skull, och jag hoppas att andra människor tänker likadant. Att någons barn, gamla mormor eller äggallergiska syster dött pga att jag inte tagit vaccinet och då smittat denna person är ingenting jag vill ha på mitt samvete.

2009-11-18 @ 22:23:42
URL: http://hnaplusone.blogg.se/
Postat av: hanna

sv: diskussionen kan hållas på hur länge som helst.. Men, det är störst risk att bli smittad i folksamlingar så som kollektivtrafik, affärer, skolor osv. så att använda "...risken inte är stor att vi smittar någon i riskgruppen, eftersom vi inte har kontakt med någon ur riskgruppen." som argument är ohållbart eftersom ni både åker buss, går i affärer och i skolan. Och för det andra så får man i sig mer kvicksilver av att äta en abborre än att ta sprutan. Men ja, självklart är det upp till var och en att själv bestämma om man vill ta sprutan eller ej.

2009-11-19 @ 00:28:04
URL: http://hnaplusone.blogg.se/
Postat av: Paulina

hahah det var jag som frågade :D jag tror faktist jag läste det på eran blogg nån gång det är inte så att det går värsta ryktena you know ;) min familj har vaccinerat sig och dom tjatar hela tiden på mig att göra det men jag vet inte om jag vill. ändå är jag livrädd att nått ska hända dom som vaccinerat sig åhhh vet inte vad jag ska göra så sjukt jobbigt!!!!

2009-11-19 @ 03:46:56
Postat av: Sofia

Bra! Man ska inte spruta in massa skit i kroppen! Jag antar att ni är friska unga människor, varför då riskera att bli dödssjuk?Dem som är i riskgruppen kommer blir sjuka ändåå, så det spelar ingen roll om en jävla politiker tycker att alla ska vaccinera sig "för dem i riskgruppens skull" DET FUNGERAR INTE SÅ .BLIR SÅ ARG PÅ ALLA OBILDADE MÄNNISKORSka bli kul o se om några år, skillnaden på dom som faktiskt vaccinerade sig och dom som lät bli ... Skrämmande

2009-11-19 @ 08:10:21
Postat av: tess

läsvärt angående kvicksilvret i vaccinet....http://www.svininfluensan.com/content/forskarlarm-om-vaccin-mot-svininfluensa-foster-och-sp%C3%A4dbarn-kan-f%C3%A5-kroniska-skador

2009-11-19 @ 09:10:45
Postat av: Anonym

Hejhej:)

2009-11-19 @ 16:38:44
Postat av: Anonym

det var inte farligt snälla

2009-11-19 @ 17:40:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0