En fråga.Fick en fråga av en läsare förut som hade hört att vi inte skulle vaccinera oss mot svininfluensan, därför tänkte vi ge ett svar på det:

Först och främst, vart har du (tjejen som frågade, Paulina hette du va (: ?? ) hört det? Lite intressant att veta, haha lite komisk om det går värsta ryktet i örebro som ba; "BEA & VIRRAN SKA INTE TA SPRUTAN!!!! SKANDAL!!".

Nej men vi har bestämt oss för att inte ta vaccinet eftersom att varken vi eller någon i vår närhet  tillhör någon riskgrupp. Det har ingenting med egoism att göra eftersom de som befinner sig i riskgrupperna har ett eget ansvar att vaccinera sig, och om alla i riskgrupperna och de som är oroliga för att få svininfluensan vaccinerar sig, Ja varför ska vi göra det då? De som inte har vaccinerat sig gör det ju det på egen risk och blir de då smittade, jaa då är de tyvärr deras eget fel.

Så vi tycker att; är man i riskgruppen eller har någon i sin närhet som befinner sig i riskgruppen, ja då ska man självklart vaccinera sig. Och när alla som befinner sig i den situationen då har vaccinerat sig, ja då finns vi kvar som inte är lika mycket utsatta som inte behöver vaccinet eftersom det är väldigt extremt liten risk att vi dör. Då är det ju bara onödigt att vaccinera sig eftersom de som faktiskt KAN dö redan är vaccinerade. Förstår ni vårat tänk?

Sen vet man inte mycket om vaccinet eftersom det togs fram så snabbt, man vet inte vad de har för långvariga bieffekter. Därför känns det onödigt att riskera eventuellt framtida biverkningar när vi ändå inte behöver vaccinet.Kommentarer
Postat av: linda

det är upp till var och en om dom vill vaccinera sig eller inte. Jag blir bara sååå trött på alla som tror att det dom gör är det absolut rätta. Ingen vet nåt om biverkningar som kommer flera år senare efter vaccineringen. Vill man avstå från vaccineringen så ska man självklart göra det, utan att NÅGON annan ska skuldbelägga dom som inte tar det.

2009-11-18 @ 16:45:31
URL: http://lindaa@live.se
Postat av: Anonym

Men ni kanske smittar ner andra som inte har hunnit fått vaccinet.. Jag tycker det är riktigt egoistiskt.Så som ni skrev här, tycker jag är lika egoistiskt som att skriva "de som är födda i fattiga länder får ju skylla sig själv, inte mitt problem att de svälter ihjäl". På ett ungefär samma sak!Och bara så ni vet så vaccinet ger "bara" 85 % skydd emot influensan, så man kan alltså smitta ner någon som har vaccinerat sig.

2009-11-18 @ 16:46:10
Postat av: Anonym

Vill bara säga att jag respekterar vad ni tycker men själv tycker jag att ni tänker fel. Visste ni att det finns människor som är i riskgruppen som inte får vaccinera sig eftersom det innehåller bland annat en liten, liten del av viruset och då finns risken att man blir sjuk av själva vaccinet (självklart inte lika som om man får influensan) och det klarar inte vissa. Så det resonemanget håller inte helt ut.

2009-11-18 @ 17:19:33
Postat av: Anonym

ni själva har skrivit det i er blogg för ett tag sen att n inte skulle ta sprutan

2009-11-18 @ 18:28:14
Postat av: Caroline

Måste hålla med de två anonyma kommentarerna ovan (nr 2 och 3). Alla har faktiskt inte tagit vaccinet ännu, även de i riskgrupperna. Det har fungerat lite olika i olika län, till och med i olika städer.Och alla kan inte ta vaccinet på grund av olika anledningar. Alla får ju självklart tycka vad man vill och man gör ju ett eget val, jag säger inte annat. Vissa gravida får till exempel inte vaccinera sig, vore ju tråkigt om man smittade en sådan person, och så går hon och dör och även bebisen. Okej, det var kanske lite långsökt och trist tänkt, men ändå. Och små små barn får ju inte heller ta vaccinet, trist om man smittar en liten svag bebis liksom.

2009-11-18 @ 18:37:42
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Ana

Nä fy ingen vaccin den gör mer skada än nytta. Det är så mycket ståhej vid svinskiten så det inte är klokt. Ni gör rätt som låter bli att vaccinera sig jag håller med er hehe =)

2009-11-18 @ 18:49:54
URL: http://anibanani.webblogg.se/
Postat av: Anonym

jag tycker att det är sjukt bra att ni inte vaccinerar er! det tänker inte jag heller göra. och sen så tycker jag att ni ska kolla in http://vaccinationsfaran.se där står det lite om dom senste nyheterna om vaccinet osv.

2009-11-18 @ 21:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0